Facebook publicerade nyligen flera matnyttiga tips på hur marknadsförare kan optimera sitt videoinnehåll för att förbättra resultaten på Facebook och Instagram.

I det här inlägget sammanfattar Emil de viktigaste tipsen.

Rörlig bild är en vinnare – Men hur gör man för att få bra resultat?

Att rörlig bild har blivit en viktig innehållsform för marknadsförare och kommunikatörer på sociala medier är ingen nyhet, men hur lyckas man skapa goda resultat med hjälp av video på Facebook och Instagram? Facebook publicerade nyligen ett inlägg med tips på hur du lyckas med just detta. Jag har ägnat mig åt att försöka sammanfatta det viktigaste.

1. Skapa med mobilen i åtanke

Det börjar nästan bli tjatigt det här med ”mobile first”. Men enligt Facebook sker 75% av videovisningarna globalt via mobilen. Så när vi skapar rörligt material bör vi alltid ha detta i åtanke.

2. Filma vertikalt

Som en förlängning av det första, ganska generella, tipset. Filma vertikalt. Det vertikala (med mobilen stående) har blivit mer och mer populärt eftersom, hör och häpna, vi oftast håller i mobilen så. Vertikal video presterar också bättre när det gäller ad recall (varumärkesmedvetenhet). Så överväg att filma ditt innehåll vertikalt.

3. Exponera varumärket tidigt

En videoannons som exponerar varumärkets namn och budskap under de första 10 sekunderna i videon får enligt deras egna studier 3 gånger högre engagemang. Tittaren är nyfiken, med andra ord.

4. Texta

Även om Facebook börjat använda sig av ljud på som default-läge så är det fortfarande många som tittar på video utan ljud. Därför är det viktigt att texta din video för att inte tappa de som tittar på din video utan ljud.

5. Använd rätt mätvärde

Enligt Facebook är det många marknadsförare som använder räckvidd för att mäta resultatet av videoinnehåll. Istället menar de att marknadsförare bör använda andra, mer affärsmässiga, mätvärden för att utvärdera videoresultat på Facebook och Instagram. Två exempel på dessa mätvärden är varumärkesmedvetenhet (ad recall) och försäljning.

Om du är intresserad av hur du kan skapa affärsmässiga resultat på sociala medier med hjälp av video, hör av dig till mig på emil@dobbler.se så tar vi det över en fika. =)